Milionski auditorijum uz serijski program Prve televizije

U vreme kada iz svojih domova obavljamo poslovne obaveze i tako čuvamo sebe i svoje najbliže, televizija kao medij postala je najdominantniji izvor informisanja gledalaca. Rezultati istraživanja pokazuju da pored informativnog programa uz koji mogu saznati pravovremene i tačne informacije o aktuelnoj temi koja nas je sve preokupirala, gledaoci Prve televizije svoje slobodno vreme provode uz domaće serije naše kuće koje od početka emitovanja ruše sve rekorde gledanosti.

Grafikon 1, foto: Prva TV
Grafikon 1, foto: Prva TV
.

“Igra sudbine” najgledanija je dnevna serija u Srbiji. Prema zvaničnim rezultatima merenja i istraživanja agencije Nielsen, „Igra sudbine” gledanija je od programa svih nacionalnih televizija zajedno u trenutku emitovanja, odnosno svaki treći gledalac u Srbiji prati uzbudljivu priču junaka ove serije. U prilog tome govore i podaci prema kojima je u periodu od februara do aprila, ova serija ostvarila 33.8 odsto učeća u gledanosti među publikom do 50 godina starosti ostavivši tako konkurenciju daleko iza sebe.

Grafikon 2, foto: Prva TV
Grafikon 2, foto: Prva TV
.

Serija “Tate” takođe beleži konsantat rast gledanosti i od marta je ubedljivo najgledanija u svom terminu emitovanja.

Grafikon 3, foto: Prva TV
Grafikon 3, foto: Prva TV
.

Gledaoci Prve s velikom pažnjom prate i seriju „Urgentni centar“ koja je ubedljivo najgledanija u svom treminu i skoro duplo gledanija od konkurencije sa 24.6 odsto ostvarenog udela u gledanosti među publikom do 50 godina starosti.

.

Uz serije Prve u martu je bilo preko 5 miliona gledalaca, što čini skoro 80% populacije Srbije!

Imajući u vidu podatke, Prva televizija i dalje je neprikosnoveni lider u udarnom terminu gledanosti.

Želimo da zahvalimo gledaocima na ukazanom poverenju. I u ovim otežanim okolnostima za sve nas, nastavićemo da kreiramo najkvalitetniji programski sadržaj.

Ostanete kod kuće uz najbolji serijski program.