Korona virus u kardiovaskularnoj bolnici Dedinje: 67 zaposlenih radnika i 14 pacijenata je pozitivno

Korona virus ušao je u Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Mediji su pisali su da su četiri pacijenta, koji su došli zdravi na operaciju, zaraženi korona virusom. O tome je govorio direktor bolnice dr Milovan Bojić koji je istakao da je broj pacijenata danas mnogo veći, a da oni kao bolnica preduzimaju sve mere da se spreči širenje kovid infekcije unutar institucije.

.

Prvi pacijenti nisu imali nikakve simptome, prošli su preoperativnu pripremu i intervencije. Tek posle nekoliko dana primetili smo temperaturu, rekao je Bojić.

Iz predostrožnosti smo ih testirali i našli smo pozitivan korona nalaz. Te pacijente odmah smo evakuisali u odgovarajuće korona bolnice. A onda je došlo do testiranja zdravstvenih radnika i pacijenata na odeljenju, kazao je Bojić.

Najnoviji rezulati koje je izneo Bojić su porazni – 67 zaposlenih radnika je pozitivno na koronu, kao i 14 pacijenata.

Da bi izbegli negativni scenario, da bi se izbegao začarani krug, lekari su isključeni iz procesa rada, a kovid pozitivne pacijente nismo još prebacili u odgovarajuće kovid bolnice što je inače u planu, kazao je Bojić.

Kako će dalje raditi bolnica, koje operacije će se raditi, kako će se ubuduće tretirati pacijenti, objasnio je doctor Bojić u video prilogu u nastavku.