Biću spreman da predložim i 24-očasovni policijski čas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će, ako se ne promeni ponašanje građana, biti spreman iduće nedelje da vladi predloži uvođenje policijskog časa na 24 časa.

Uvođenje policijskog časa na 24 časa moguće već sledeće nedelje, foto: Screenshot/Prva TV
Uvođenje policijskog časa na 24 časa moguće već sledeće nedelje, foto: Screenshot/Prva TV
.

"Uvešćemo policijski čas na 24 sata iduće nedelje, ako ove mere ne funkcionišu, kako bi zaštitili živote građana", rekao je predsednik.

Upitan da prokomentariše to što neki stručnjaci smatraju da bi Srbija, kao Kina, trebalo da uvede 24- satni policijski čas, ukazao je voditeljki da je počela emisiju time da ga napadaju za manje demokratije, ugrožavanje slobode kretanja, da bi došla do ovog pitanja.

"U međuvremenu sam bio kriv za ograničenje kretanja kućnih ljubimaca. Kada bi se sve ukinulo, reklo bi se „evo ga Kim Džong“, zabranio je da dišemo i živimo. U takvoj situaciji, nisam zainteresovan šta će reći bilo ko, već samo lekari", poručio je on.

"Ja ću biti spreman da vladi predložim, ako se ne promeni ponašanje, 24 časovni policijski sat", podvukao je on.

Rekao je da to podrazumeva da na ulicama neće biti niko.

Kazao je da je nezadovoljan kako su izgledale ulice juče.

"Ako bude bilo potrebno donećemo tu odluku jer je cilj da zaštitimo ljude. Ovo radimo ne zbog nas, jer da je tako ne bismo rekli šetajte kućne ljubimce. Suština je da ljudi moraju da razumeju da nose opasnost. Svako ima pravo da bude neodgovoran za sebe, ali ne i za druge. Nemate pravo da ugrozite druge ljude, ni majku, ni oca, ni bilo koga. Morate da se ponašate odgovorno", naglasio je on.

Vučić je istakao da će, ako se bude uvodio 24-časovni policijski čas on biti najstrože kontrolisan - ko god bude na ulici biće privreden.

Na pitanje kako će se građani snabdevati, Vučić je iskreno odgovorio da u ovom trenutku ne može da odgovori: "Prvi put ću u zivotu to da vidim".

Upitan za savet ljudima koji žele da budu odgovorni kazao je »samo slušajte šta govorimo, i ponašajte se u skaldu sa odlukama države. Ostanite kući ».

Rekao je da svaki dan razmišlja o svemu, a tako će i o tome kako će da izgleda 24-očasovni policijski čas.

Vučić je istakao da se država snalazi i bori i za svaku mašinu i lekove.

Rekao je da je pisao predsedniku Brazila da Galenici omogući uvoz sirovine da bi pravili Hlorokin, lek koji se koristi u lečenju obolelih.

"Uputio sam pismo i mislim da smo dobili prvi pozitivan odgovor, a Galenika bi za 10 dana, kada dobije sirovne, da ga proizvodi", rekao je on.

Upitan da li postoji nestašica tog leka u Srbiji, rekao je da ne postoji, jer smo prijavili da imamo 6.000, a imali smo 13.000.