Saobraćaj se normalizuje, prohodne pojedine deonice

Saobraćajnica Zrenjanin - Beograd, kao i deonice Stajićevo - Perlez i Stajićevo - Čenta su otvorene za saobraćaj. U toku je izvlačenje teretnih vozila koja su bila blokirana na autoputu Novi Sad-Subotica, dok je zabrana saobraćaja na autoputu od Novog Sada prema Horgošu u oba smera i dalje na snazi. Nijedna osoba više nije ugrožena.

.

Saobraćajnica Zrenjanin - Beograd, kao i kritična deonica Stajićevo - Perlez, sinoć je otvorena za saobracaj, saopštio je kabinet gradonačelnika Zrenjanina. Preporučuje se izuzetno oprezna vožnja i apeluje na vozače da, zbog i dalje otežanih vremenskih uslova, prilagode brzinu uslovima puta, navodi se u saopštenju. Vozači se upozoravaju da na tom delu puta ima još dosta leda i nanosa blata, koji predstavljaju veliku opasnost

U pratnji saobraćajne policije u toku je izvlačenje prvih teretnih vozila koja su zbog snežnih nanosa bila blokirana na autoputu Novi Sad-Subotica. Prvi odblokirani kamioni krenuli su prema Novom Sadu i Subotici. Leva i desna strana auto-puta Horgoš – Beograd očišćena je od snega i smetova, a kada će biti puštene u saobraćaj zavisi od odluke Ministarstva saobraćaja i Saobraćajne policije. Nakon što je juče očišćena leva stvara, smetovi i nanosi snega uklonjeni su i sa desne strane, tako da je trenutno auto-put u potpunosti očišćen, ali i dalje zatvoren u saobraćaj, rekao je Tanjugu izvršni direktor kompanije “Vojput” Ivan Sudarević.

“Sada se radi detaljno doterivanje, soljenje na mestima gde je potrebno, kao i postavljanje saobraćajne signalizacije na mestima gde je došlo do oštećenja. Takođe su očišćene i pristupne saobraćajnice s petlji, kao i izlazi i ulazi na parkinzima” – rekao je Sudarević Tanjugu. On je dodao da je za vreme snežnih padavina prioritet bio probijanje smetova na auto-putu, a zatim i na ostaloj putnoj mreži, te da je i dalje neprohodan put Krivaja – Telečka i Bajša – Lipar.

Što se tiče putnih pravaca iz Subotice ka Somboru, Senti i Bačkoj Topoli, Sudarević kaže da funkcionalnost postoji, ali da je na pojedinim lokalcijama saobraćaj sužen na po jednu traku, a nakon probijanja svih neprohodnih pravaca zimska služba ove kompanije radiće na “funkcionalnom doterivanju punog profila puta”.