Još 30 Srba na Kubi, među njima i Renato Grbić (VIDEO)

Renato Grbić, koji je za poslednjih nekoliko decenija spasio desetine života onih koji su pokušali samoubistvo skakanjem sa Pančevačkog mosta, nalazi se sa grupom od oko 30 Srba u Kubi, na kojoj je takođe proglašena epidemija koronavirusa

.

"Ovde je proglašena epidemija na Kubi ... Ionako siromašna zemlja gde se čekaju redovi za hranu vodu i osnovna sredstva za život. Apel za pomoć vladi da organizuje povratak nas tridesetak. Imamo varijantu još dva dana da poletimo za Moskvu ali vlada mora da da garanciju da ćemo stići u Srbiju. Ozbiljna situacija za naše građane koji nemaju sredstava, a i odbojnost domaćina da vam daju prenoćište zbog nastale situacije. Mi hoćemo u zemlju gde živimo jer smo srpski državljani i jer nam je Srbija jedini dom", navodi se u video snimku objavljenom na Fejsbuku.

Renato Grbić je u tom videu apelovao na Vladu i predsednika da im pomognu.

"Ovde u ovako siromašnoj zemlji svaki dan je sve teži. Bili smo u tri, četiri restorana koj su već zatvoreni, što znači da će biti sve manje hrane i ostalih sredstava za život, a mi smo ovde bukvalno zatečeni i ostavljeni na milost i nemilost. Ovo nam je jedina šansa da nam neko pomogne i da nam Srbija pomogne i pošalje avion do Moskve i onda se vraćamo do naše zemlje", rekao je Renato u video-snimku objavljenom Fejsbuku.

Pre nepunih godinu dana Grbić se susreo takođe sa problemom, kada je čuvenom beogradskom heroju poplavljena konoba u blizini Pančevačkog mosta. Isto mu se dogodilo i 2014. godine nakon velikih poplava u Srbiji.

Inače, Grbić je naširoko poznat kao heroj i spasilac, a kako je rekao u jednom intevjuu, za dve decenije izvlačio je najrazličitije ljude, mlade i stare, muškarce i žene. Prvi put život je spasio sredinom 90-tih godina prošlog veka.

Izvor: b92.net