Info

Proleće, ali kratko! Evo kada će sneg...

U Srbiji će biti natprosečno toplo. Ujutru i pre podne prolazno naoblačenje koje će mestimično usloviti slabu kišu. Istovremeno smanjenje oblačnosti najpre na severozapadu.

02.02.2020. - 10:24h

 

foto: Depositphotos/BrianAJackson

Vetar će biti slab i umeren, na severu, istoku i planinama povremeno i jak, zapadnih pravaca. Najniža temperatura od 0 do 10 C, a najviša od 13 do 20 C. Uveče i tokom noći na severu ponovo jačanje oblačnosti, ponegde uz slabu kisu, saopštio je Republicki hidrometeoroloski zavod.

I u Beogradu će biti natprosečno toplo. Ujutru i pre podne prolazno naoblačenje koje ce usloviti slabu kisu. Sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno sa sunčanim periodima.

Vetar slab i umeren, zapadnih pravaca. Najniža temperatura od 6 do 10 C, a najvisa oko 18 C. Tokom noći ponovo jačanje oblačnosti, ali će se zadržati suvo vreme.

Izgledi vrema za Srbiju u narednih sedam dana - do 9. februara:

U ponedeljak natprosečno toplo, promenljivo oblačno i u većini krajeva suvo, samo na severu i istoku uz nesto više oblačnosti mestimicno sa slabom kišom.

U utorak jače naoblacenje sa severa do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve uslovljavajuci kišu, pad temperature i jak severozapadni vetar. Uvece i tokom noci, uz dalji pad temperature, kiša ce u brdsko-planinskim predelima preci u susnezicu i sneg.

Zatim hladno, u sredu umereno do potpuno oblacno i vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom, mestimično sa susnežicom i snegom, u centralnim i južnim krajevima uz formiranje, a u planinskim predelima i povećanje visine snežnog pokrivača.

U četvrtak, petak i subotu pre podne u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom. Zatim suvo uz porast temperature.

Izvor: Tanjug