Srušio se ukrajinski avion sa 170 ljudi, "nema preživelih"

Ukrajinski avion "Boing 737" sa 170 ljudi na letu za Kijev srušio se nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu, prenosi RT. Nema preživelih.

.

Svih 170 putnika i članova posade poginulo je kada se avion ukrajinske kompanije srušio posle poletanja sa teheranskog aerodroma, saopštili su iranski i ukrajinski zvanični izvori.

"Prema prvim podacima, svi putnici i članovi posade su mrtvi", napisao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na Fejsbuku.

"Nije izvesno da ima preživelih u avionu na letu leta PS-752", rekao je zvaničnik Crvenog polumeseca Irana.

.

Avion je najverovatnije pao zbog tehničkih problema, prenose iranski mediji, jer je veći deo vazdušnog prostora u regionu čist zbog noćašnjih iranskih raketnih napada na američke baze u Iraku.

Pad se dogodio usred ozbiljne krize koja potresa ovaj region posle američke akcije u kojoj je ubijen iranski general i iranske raketne odmazde. ”Boing” je mesecima na meti ozbiljnih kritika zbog problema sa ”maks” serijom putničkih aviona iz serije 737.

​Informacije sa sajta „Flajt radar“ navode na zaključak da je letilica kompanije „Jukrejin internešenal“ na letu PS752 naglo nestala s monitora kontrole leta odmah nakon poletanja sa aerdoroma „Imam Homeini“ oko 6 sati ujutru po lokalnom vremenu.

.

Izvor: B92.net, Beta