Beograd: Trka za gradonačelnika

Poznati su prvi kandidati za gradonačelnika Beograda – ispred LDP biće Željko Ožegović, dok će ispred koalicije SPS-PUPS-JS biti Aleksandar Antić. Srpska napredna stranka predala je listu za izbore, a prva na listi je potpredsednica stranke Zorana Mihajlović.

.

Kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za gradonačelnika Beograda je ministar saobraćaja Aleksandar Antić, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Antić se do sada, kao predsednik Skupštine grada Beograda i kao aktuelni ministar saobraćaja, dokazao kao čovek koji može odgovarati svim socijalnim i razvojnim izazovima Beograda, ocenio je Marković u saopštenju JS.

Beograd će na čelu sa Antićem, kako je navedeno, nastaviti da pomaže svim socijalno ugroženim kategorijama, od penzionera do trudnica i porodilja, nastaviće borbu protiv bele kuge i infrastrukturni razvoj. Antić se dokazao i kao faktor političke stabilnosti i jedinstva, što je preduslov svakog razvoja i takvu politiku nastaviće i ubuduće, ističe se u saopštenju. Kandidat Liberalno demokratske partije za gradonačelnika Beograda biće Željko Ožegović rečeno je Tanjugu u toj stranci. Ožegović je nedavno iz Demokratske stranke prešao u LDP, a u dva mandata bio je predsednik opštine Novi Beograd. Srpska napredna stranka predala je GIK-u listu za izbore u Beogradu 16. marta, a prva na listi je potpredsednica stranke Zorana Mihajlović.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavo je novinarima po predaji da se na listi nalaze pored naprednjaka i predstavnici SDPS, SPO, Nove Srbije i Pokreta socijalista, ali i dva člana privremenog organa Siniša Mali i Goran Vesić. Stefanović nije rekao ko će biti kandidat za gradonačelnika ističući da naprednjaci i njihovi partneri pred građane izlaze sa timom ističući da samo pobeda liste koju predvodi SNS može da dovede do boljeg života Beograđana. Prema njegovim rečima, to mogu samo pobeda SNS, realizacija razvojnih projekata poput Beograda na vodi i borba protiv korpucije i kriminala. Stefanović je rekao da koalicija koju predvodi SNS želi da prikaže tim, a da nisu imali nameru da ističu jednog kandidata, jer Beogradu nije potrebna vladavina jednog čoveka. "O tome kako ćemo odlučiti da se predstavi ko je lider tog tima, o tome ćemo govoriti u kampanji", rekao je Stefanović. Osvrćući se na najavu lidera DS Dragana Đilasa da će tužiti Zoranu Mihajlović zbog optužbi koje je iznela na njegov račun, Stefanović je rekao da to neće zaustaviti SNS da nastavi da traži od državnih organa da se utvrdi istina o tome gde je bilo korupcije, jer, kako je rekao, svi znaju da je u Beogradu toga bilo. "Sve što je danas rekla Mihajlović je tačno i činjenica je da se Đilas za vreme dok su građani siromašili, postajao bogatiji", rekao je Stefanović i naveo da podaci APR o prihodima firmi Dragana Đilasa to potvrđuju. On je rekao da SNS nema ništa protiv da Dragan Đilas pred državnim organima pokrene tužbe i da će u tom slučaju izaći sa podacima. "Ali njegove tužbe neće pomoći Beograđanima", rekao je Stefanović. Lista koju predvodi SNS zove se "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo".