SPORTO BRANDS NAGRADE 2019 - Crvena Zvezda najjači sportski brend među klubovima u Srbiji u 2019. godini!

Ko su najjači, najpoznatiji, najpopularniji i tržišno zanimljivi sportisti i sportiskinje i sportski klubovi u regionu ove godine?

foto: Sporto Conference
foto: Sporto Conference
.

Dvanaesti put za redom u Sloveniji, a sedmi put u Srbiji i Hrvatskoj, Mediana Group (Institut za istraživanje potrošača, tržišta i medija) u saradnji sa agencijom Sport Media focus, realizovala je kvantitativno istraživanje koje predstavlja najprepoznatljivije, najpopularnije, uspešne i marketinški zanimljive sportistkinje, sportiste i sportske klubove u ove tri države.

Istraživanje obuhvata sledeće kategorije: 'Svest' ('Poznavanje'), 'Transakciju' (znanje i praćenje rezultata), 'Leading Edge' (vodeći u svom sportu), 'Zadovoljstvo sa postignutim rezultatima', 'Uspeh' (trenutni i potencijalni rezultati), 'Ličnost' (zadovoljstvo, poverenje), 'Uključivanje u navijanje i 'Učešće fanova' (samo za klubove).

Ključni nalazi iz ove studije biće prikazani u nekoliko talasa. Ovom prilikom su predstavljeni rezultati vezani za najjači brend sportskih klubova u Srbiji.

„Sproto brand awards“ u kategoriji klubova u Srbiji, pripao je fudbalskom klubu Crvena Zvezda! Prvak Super lige Srbije osvojio je nagradu za najjači sportski brend među klubovima u Srbiji u 2019 godini.

U konkurenciji za najbolji kulb bilo je još 10 sportskih klubova iz Srbije. Iza FK Crvene Zvezde našli su se istoimeni košarkaši klub, slede ih KK Partizan, FK Partizan i VK Partizan.

foto: Mediana Adria
foto: Mediana Adria
.

* Istraživanje je Mediana grupa obavila na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 ispitanika i ispitanica u Srbiji u periodu od 1. do 5. novembra 2019. godine. Istraživanje je realizovano putem CAWI metodologije (online ispunjavanje upitnika).