Info

"Nisam iznenađen odlukom o doktoratu" (VIDEO)

Predsednik Vučić razgovarao je sa novinarom Prve televizije Filipom Čukanovićem o detaljima sastanka sa predsednikom S. Makedonije Stevom Pendarovskim, odluci o doktoratu ministra Malog...

22.11.2019. - 14:49h
Predsednik Srbije
Predsednik Srbijefoto: Tanjug/Zoran Žestić

Odluka o doktoratu ministra Siniše Malog nije ga iznenadila jer ju je i najavo.

"Nije me iznenadilo, jer sam to najavio. U Njujorku sam još o tome govorio. Odluka je duboko politička. Pitanje akademske čestitosti je od velkog značaja za našu zemlju. Ja sam video doktorat, nisam ga pročitao, ali ne bih davao svoj sud kao neki polupismeni lideri političkih stranaka. Što se tiče izbora za vladu tu se analizira kakve rezultate je postigao on, a kakve veliki 'stručnjak' kao Šoškić", rekao je Vučić.

On je upitao odakle pravo veoma neobrazovnim liderima pojedinih poltičkih stranaka da drže pridike, dok je Siniša Mali  bio jedan od najboljih studenata.

"To govori nešto drugo, u eri koju nazivaju diktatura, moguće je doneti takvu odluku, a u eri Pajtića nije bilo moguće."

"Siniša Mali radi odličan posao", zaključio je Vučić.

Vučić je na pitanje o zdravlju rekao da je problem sa zdravljem imao samo u petak i subotu i da je nastavio sa redovnim aktivnostima.

Govorio je o sastanku sa predsednikom Putinom i da li će glavna tema razgovora biti špijnska afera,

Opširnije pogledajte u video prilogu

Izvor: b92.net