Klizno radno vreme: Nekom odgovara da dođe u 7, a nekom u 9, s tim da se i dalje radi 8 sati

Iz Ministarstva za rad stigao je predlog da državni službenici na posao dolaze najranije u 7, a najkasnije u 9. Koje su mane i prednosti takvog, kliznog vremena, hoće li to biti slobodan izbor zaposlednog ili odluka nadređenog, hoće li državna admistracija biti tako efikasnija. O ovim pitanjima govorili su u Jutru Bojanu Stanić, držnog sekretara u ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijaln ai boračka pitanja i Njegoša Potežicu, predsednika Sindikata uprave Srbije.

.

Ministarsto za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja je prvo istupilo i tražilo dozvolu za drugačiji raspored radnog vremena, rekla je Stanić. Ona je kazala da je i dalje radno vreme u Ministarstvu kao instituciji od 7.30 do 15.30, ali zaposleni mogu da izaberu da li će doći u 7.00 ili u 8.30. Osmočasovno radno vreme i dalje mora da se poštuje, istakla je Stanić. A razlog za donošenje ove odluke jeste da se uskalade porodičen i radne obaveze čoveka.

Kako to izgleda praktično, da li ima prioriteta za odobravanje kliznog radnog vremena, šta je još potrebno pojasniti da radni proces ne bi trpeo, saznajte opširnije u video-prilogu koji sledi.