Info

Otkriveni novi detalji akcije spasavanja otetog dečaka iz Stare Pazove VIDEO

Policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su otele dečaka iz Stare Pazove, dok će protiv jednog sedamnaestogodišnjaka biti podneta krivična prijava.

28.10.2019. - 10:20h

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević je za Prvu televiziju rekao da je prijava nestanka dečaka stigla kasno uveče i da su se odmah uključile brojne policijske snage u pronalazak deteta te da je potraga uspešno okončana, u roku od 24 časa.

"Nestanak je prijavljen u subotu oko 23.30 časova i od tog momenta sve policijske snage kako iz Sremske Mitrovice, tako i iz Beograda i Uprave kriminalističke policije, bile su angažovane na pronalasku deteta. Zadatak je više nego uspešno rešen za praktično 24 časa", kazao je Kovačević za televiziju Prva.

Navodi da je u operativnom smislu preduzeto sve, a da što se tiče procesnih radnji ne može da iznosi ništa zbog eventualnog ugrožavanja istine.

U samom momentu, kaže, kada je dete preuzeto nije imalo povrede na sebi i bilo je dobrog psiho-fizičkog stanja.

"Bilo je jako, jako teško. Dete je bilo sakriveno na izuzetno nepristupačnom prostoru u jednom kamp-naselju na Belegišu, nekih 5-6 kilometara kroz šumu. Dete je pronađeno u subotu u 23 časova i 45 minuta, pa možete da zamislite kakav je to scenario za jednog 13-godišnjaka", rekao je Kovačević.

On kaže da se o radi o licima otmičarima sa teritorije Stare Pazove, koji su uhapšeni, dok je, dodaje, protiv jednog maloletnog lica podneta krivična prijava u redovnom postupku.

"Dva lica su 2000. godište, radi se o mlađim licima, ali očigledno spremnim na sve. Mi smo još jednom pokazali da apsolutno nema prepreka i da svaki zadatak možemo uspešno da rešimo", rekao je Kovačević.