Dmitrij Medvedev stigao u Srbiju

Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev tačno u podne stigao je u jednodnevnu posetu Srbiji.

Dolazak ruskog premijera, foto: Tanjug/Slobodan Miljević
Dolazak ruskog premijera, foto: Tanjug/Slobodan Miljević
.

.

Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev sleteo je tačno u podne na beogradski aerodrom. On je došao u jednodnevnu posetu Beogradu koja ima politički, ekonomski i istorijski karakter. Nakon deset godina, Medvedev je ponovo u Srbiji na godišnjicu oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Medvedev će tokom posete o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije razgovarati s predsednikom Aleksandrom Vučićem kao i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić spremio je originalni poklon za Dmitrija Medvedeva. Premijeru Ruske Federacije će predsednik Srbije darivati ikonu svetog Arhangela Mihaila, koja je urađena na dasci, tehnikom jajčana tempera, saznaje Prva televizija.

Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, poručio je predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev uoči današnje posete Beogradu.

"Danas ću biti u Srbiji u zvaničnoj poseti. Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, naši pogledi na mnoge međunarodne događaje su veoma bliski ili se poklapaju", napisao je Medvedev na Tviteru.

Izvor: b92.net