Info

Medvedev danas u Beogradu: Ceremonije, ugovori...

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev dolazi danas u zvaničnu posetu Beogradu.

19.10.2019. - 10:24h
Medvedev u glavnom gradu Srbije
Medvedev u glavnom gradu Srbijefoto: Andrea Verdelli/Getty Images, Getty images News

Tokom nje će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić biti razmotren kompleks bilateralnih trgovinsko-ekonomskih i kulturno-humanitarnih odnosa. Medvedev će prisutvovati obeležavanju 75. godišnjice oslobodjenja Beograda.

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Medvedev će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019".

Posle toga biće mu priređen svečani doček u Palati Srbije i sastanak sa premijerkom, a potom i predsednikom Srbije, a zatim je predviđeno i potpisivanje dokumenata i sporazuma.

Medvedev i Brnabić će položiti vence na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Planirano je da se Medvedev tokom posete obrati poslanicima u Domu narodne skupštine, a predviđene su i izjave za medije Vučića i Medvedeva.

Na kraju posete Medvedev će prisusvovati u Sava centru svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Sastanak i sa Dodikom

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u Beogradu sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedovim, pre Svečane akademije povodom obležavanja 75 godina od oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Dodik je ranije najavio da će s Medvedevim razgovarati o ekonomskoj saradnji, situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

"Rusi su kod nas prisutni u Rafineriji u Brodu i veoma je važno da razgovaramo o očuvanju aktivnosti te firme. Važno je da Rafinerija funkcioniše i radi, a na sastanku će biti i generalni direktor Zarubežnjefta iz Moskve", rekao je tada Dodik, a prenosi RTRS.

Izvor: beta