Šta sve treće dete treba da dobije u školi? (VIDEO)

Mnogi roditelji čije je treće dete krenulo u školu računali su na to da će imati izdatak manje jer je država odlučila da pomogne i obezbedi udžbenike. Nažalost, neke knjige roditelji su morali da kupe jer ih nije bilo u kompletu. Nije vredeo ni zahtev školi, a ni ministarstvu.

foto: serrnovik/depositphotos
foto: serrnovik/depositphotos
.

Šta je besplatno za treće dete, da li je zbrka nastala zbog većeg broja izdavača, ko je zakazao u ovoj priči, tema je o kojoj je bilo reči u "Jutru" na TV Prva.

Sanja Dukić, majka troje dece, čije treće dete pohađa šesti razred rekla je da su dobili knjige za osam predmeta, a da nedostaje još šest udžbenika i druga nastavna sredstva (geografske karte, istorijski atlas, notne sveske...).

"Sve to što nisam dobila, to prilično košta, oko 5.000 dinara. Zato sam i odlučila da odem u školu i informišem se da li će dete dobiti i ostatak udžbenika", rekla je ona, te dodala da je pisala dopis školi, u kojoj su je uputili na Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja, pošto su oni postupili po nalogu i dodelili sve propisane udžbenike.

Ona je rekla da će pisati Ministarstvu. Kaže i da je očekivala da će se predstavnik Ministarstva pojaviti u "Jutru" i da će danas dobiti odgovor od njih, međutim, niko se nije pojavio u emisiji.