Predsednik Turske Erdogan započeo posetu Srbiji

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je započeo dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji.

Predsednici Turske i Srbije, foto: Tanjug/Rade Prelić
Predsednici Turske i Srbije, foto: Tanjug/Rade Prelić
.

Tokom posete Erdogan će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, učestvovati na samitu Srbije, Turske i BiH i prisustvovati polaganju kamena temeljca za izgradnju auto-puta Beograd–Sarajevo. Radovi kreću deset meseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju deonica saobraćajnice u koju će biti uloženo 250 miliona evra.

Avion turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Erdoganov avion sleteo je nešto pre podneva u Beograd, a turskog predsednika dočekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan izrazili su danas u Beogradu uverenje da će bilateralni odnosi dve zemlje i ekonomska saradnja, koji su napredovali u poslednjih nekoliko godina, biti još bolji u budućnosti.

Na početku sastanka u četiri oka, Vučić je izrazio nadu da će ova, druga poseta Erdogana Srbiji biti još plodotvornija.

"Srećni smo što možemo da vas ugostimo u Srbiji. Osećajte se kao kod kuće", rekao je Vučić.

Erdogan je predsedniku Srbije zahvalio na gostoprimstvu. On je, takođe, podsetio da Srbija i Turska ove godine obeležavaju i 140 godina od uspostavljanja dilomatskih odnosa.

Izvor. b92.net