Info

Danas se održava svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije: Ulice zatvorene, izmene u gradskom prevozu! (VIDEO)

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana danas ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

14.09.2019. - 10:20h
Vojska Srbije
Vojska Srbijefoto: Foto Tanjug/ Filip Karaincanic/ nr

Svečanosti će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Prema protokolu svečanosti, planirano je da najboljim kadetima Vojne akademije budu uručene oficirske sablje, a najboljim kadetima Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije paradni bodeži. Program svečanosti uveličaće učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Reprezentativnog orkestra Garde.

U prve oficirske činove biće promovisano ukupno 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Vojnu akademiju će završiti 135 kadeta i kadetkinja 139. i 140. klase Vojne akademije, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Medicinski fakultet VMA završiće 25 mladića i devojaka 5. klase Medicinskog fakulteta VMA, od kojih je jedna kadetkinja pripadnik Oružanih snaga Namibije

Program svečanosti

Program svečanosti uveličaće učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Reprezentativnog orkestra Garde.

U prve oficirske činove biće promovisano ukupno 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Vojnu akademiju će završiti 135 kadeta i kadetkinja 139. i 140. klase Vojne akademije, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Medicinski fakultet VMA završiće 25 mladića i devojaka 5. klase Medicinskog fakulteta VMA, od kojih je jedna kadetkinja pripadnik Oružanih snaga Namibije.

Koje su ulice zatvorene i kakve promene su načinjene kada je u pitanju javni prevoz, saznajte u videu!

Izvor: Tanjug/B92