Uhapšena majka koja je ostavila novorođenče u kontejneru

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je MUP pronašao i uhapsio majku koja je ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u Žarkovo.

.

On je novinarima rekao da joj je određeno policijsko zadržavanje (do 48 sati), a da očekuje da će odgovarati za teško delo i da će tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

"Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dete, koje je pod ozbiljnim nadzorom lekara i koje pokazuje dobar oporavak nakon svega toga", rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je žao što ljudi ne razumeju koliko se neki bore da imaju decu, koliko se muče i žele da usvoje dete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez. "Ne mogu kao roditelj da razumem da se neko odrekne takvog malog života", dodao je Stefanović.

Drago mu je, kaže, što je dete živo i zdravo.

"Krivičnim sankcijama se niko nikada ne raduje, ali su neophodne da se pokaže da tako nešto ne može da se dešava", podvukao je ministar. On je naveo da postoji mnogo institucija u zemlji koje mogu da pruže svaku vrstu pomoći, kojima građani mogu da se obrate, te da nema razloga da učine bilo šta nažao sebi ili drugima. "Hvala svima koji su na treptaj oka reagovali da dete bude zbrinuto", zaključio je Stefanović

"Blic" piše da je uhapšena G. M. (33), a Tanjug prenosi da je ona uhapšena po nalogu Višeg javnog tužilaštva. Portparolka tužilaštva Irena Bjeloš rekla je za tu agenciju da će majka biti saslušana sutra pred tužiocem, a na teret joj se stavlja krivično delo teško ubistvo deteta u pokušaju (član 114. stav 9).

Kako je saopštio MUP, majka se u jutarnjim satima porodila u stanu bez nadzora lekara, bebu stavila u kesu i ubacila u kontejner u blizini stana na Čukarici. Kako piše "Blic", ona je to nakon višesatnog ispitivanja priznala.

Izvor: tanjug