Junak jučerašnje utakmice Zvezda - Kopenhagen Milan Borjan: Verovao sam u sebe, znao sam da ću još jednom odbraniti

Crveno-beli su eliminisali danski Kopenhagen 7:6 na penale u III kolu kvalifikacija, a heroj je bio Milan Borjan! Posle 120 minuta igre bilo je 1:1, da bi nakon serije promašaja u dramatičnoj penal seriji, Borjan odbranio šut Vinda u 11. seriji za slavlje crveno-belih.

.

Borjan je po završetku susreta na "Telia Parken" stadionu rekao da je ovo veliki uspeh za Crvenu zvezdu.

"Neverovatna noć za zvezdašku zajednicu. Treću godinu zaredom smo obezbedili igranje u grupnoj fazi evropskih takmičenjia. Nećemo stati ovde, imamo još dve utakmice do Lige šampiona. Bože zdravlja da uđemo i da Srbija bude ponosna na nas", rekao je Borjan.

Penale nikada nije jednostavno braniti, naročito sada kada su pooštrena pravila. Sudijski kriterijum u oba meča bio je blago rečeno čudan, ali sve to sada pada u drugi plan kada je ostvaren željeni rezultat.

"Ostao sam staložen i koncentrisan. Odradili smo stručnu analizu sa trenerom golmana Dušanom Gašićem i u skladu sa tim se trudio da pogodim stranu u koju će šutirati. Sudije su u nekim situacijama bile na strani protivnika, ali kad imaš srce, želju i ljude oko sebe koji veruju u tebe ti onda pružiš maksimum i pobediš. Od Krasnodara je sve počelo, prošle godine Salzburg i sad Kopenhagen, tri najdraže pobede", priznaje Borjan.

Sjajno je izveo penal, a potom je uspeo i da odbrani poslednji penal na meču i donese veliku radost igračima i navijačima.

"Moj prvi pogodak u Zvezdi. Posvetio bih ga porodici, ženi i sinu. Oni su moja snaga i stalna podrška. Cilj mi je bio samo da dam gol, a znao sam da ću da odbranim. Verovao sam u sebe, mnogo".

Borjan nije zaboravio i da se zahvali navijačima na sjajnoj podršci.

"Nismo obraćali pažnju na to šta su Danci pričali pre i posle utakmice. Pokazali smo da smo veliki klub koji poseduje želju i energiju. Ponosan sam na svoje saigrače, stručni štab i upravu. Borimo se za ovaj grb i ove navijače, za ljubav koju nam pružaju. Hvala im što su i večeras došli da nas podrže", zaključio je Borjan.

Izvor: b92.net/prva.rs