"Zapad očekuje brzo rešavanje pitanja KiM, Bolton neće doći"

Čekaju nas teški razgovori sa Zapadom koji očekuje brzo rešavanje kosovsko-metohijskog pitanja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Prvu televiziju.

foto: Prva Tv
foto: Prva Tv
.

Vučić je dodao da "nije samo pitanje roka, već je pitanje sadržine kada je reč o KiM", naglasivši da je "problem u tome šta ćemo da dogovorimo".

Na pitanje o medijskim navodima da Tačijeva terorističko - kriminalna grupa B13 sprema krvavu jesen Vučić je rekao da "nema dokaza za tako nešto".

"Ne isključujem mogućnost za tako nešto. Da budem iskren, to se neće desiti, može se dogoditi napad ali mi nećemo dozvoliti ubijanje srpskog stanovništva. Njihov jedii cilj je da ovladaju prostorom severnog Kosova, čeka nas teška jesan po pitanju KiM, nemate s kim da razgovarate. Izbori će dovesti situaciju do usijanja, jer svako ko uradi nešto protiv Srba imaće veću podršku, snabdevanje Srba na KiM je još jedan problem", naveo je Vučić.

Vučić je naveo da ćemo imati nekoliko teških aspekata na KiM.

"Život Srba na Kosovu i Metohiji, zatim biće burno između njihove četiri stranke zbog predstojećih izbora, oni imaju svi oko 20 posto, a kao peta dolazi Srpska lista koji će svi pokušati da sruše. Ali, naše je da imamo politčku organizaciju koje će se boriti za interese Srba", kazao je.

Na pitanje da li uskoro savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton mogao da dođe u Srbiju predsednik Srbije je reka:

"Mislim da neče doći, on je razmišljao da poseti Beograd i Prištinu, ali pitanje je šta može da dobije dolaskom u Prištinu, tačnije s kim može da razgovara sada tamo. To je analiza ne govorim ja u njegovo ime".

Kada je reč o rešenju kosovskog problema, Vučić kaže da ono što je on imao kao ideju svi su odbacili.

"Video sam sve više pritisaka na mene", rekao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše izjavu profesora Edvarda Džozefa da je rešenje kosovskog problema u njegovim rukama, Vučić kaže da je to stvar koja mu nameće dodatni teret.

"Profesor Edvard Džozef je jedan ozbiljan čovek i svakako nije na našoj strani. Srbija i Srbi ne mogu da pristanu na priznanje Kosova. Ne želimo to. Ljudi iz međunarodne zajednice moraju da znaju da neće biti rešenja za Kosovo, ako Srbija bude ponižena. Oni znaju da se Srbiji žuri ka Evropi i dovode vas u situaciju da morate da razmišljate šta vam se više isplati", rekao je Vučić.