Čeka nas pakao: U špicu sezone zatvara se deonica auto-puta Ljig-Preljina (VIDEO)

U petak se zatvara deonica auto-puta Ljig-Preljina da bi se put spojio s novoizgrađenom deonicom do Obrenovca, za B92 je potvrđeno u "Putevima Srbije".

Ilustracija, foto: Depositphotos/xload, 60003129
Ilustracija, foto: Depositphotos/xload, 60003129
.

Pošto se ova deonica zatvara u trenutku smene turista u Crnoj Gori i održavanja Sabora trubača u Guči, nadležni upozoravaju vozače da zbog ogromne frekvencije vozila na Ibarskoj magistrali svi koji kreću u ovom pravcu mogu očekivati duže putovanje.

"Obaveštavam da će se u periodu od 8.avgusta od 7 časova, do 18. avgusta na delu državnog puta IA reda broj 2 i IB reda broj 22, ukrštanje državnog puta IB reda broj 22 sa državnim putem IA reda broj 2 u mestu Dići, deonica Dići - početak izgrađenog auto-puta do Preljine – kraj izgrađenog dela auto-puta, saobraćaj odvijati po izmenjenom režimu", za B92 navode u "Putevima Srbije".

U pomenutom periodu obustavlja se saobraćaj na delu državnog puta IA reda broj 2, na deonici: ukrštanje sa državnim putem IB reda broj 22 u mestu Dići, do dela državnog puta IA reda broj 2 u mestu Preljina (kraj izgrađene deonice auto-puta).

Celokupan saobraćaj biće preusmeren na državni put IB reda broj 22 (Ibarska magistrala).

"Na pomenutim deonicama biće postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenja brzine, kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu", navode u "Putevima Srbije".

Podsećamo, najavljeno je da će 18. avgusta biti otvoren kompletan auto-put od Obrenovca do Čačka.