Bilans nevremena: Vetar čupao stabla, grad lomio sve pred sobom, munje sevale, ima povređenih

Dve osobe povređene su u mestu Vlasina kod Surdulice kada je grom udario u drvo i oborio ga na njih, javio je RTS.

foto: Depositphotos/Anna_Om
foto: Depositphotos/Anna_Om
.

Posle udara groma, stablo se srušilo na Zorana J. (54), koji je zadobio teške telesne povrede kičme, i Nadicu J. (48), koja je lakše povređena.

Zbog posledica nevremena koje je juče popodne zahvatilo Srbiju, u Lučanima je zakazana sednica štaba za vanredne situacije, a u opštini Blace proglašena je vanredna situacija gde su bez struje ostala skroro sva sela a grad je uništio letinu.

U opštini Blace olujni vetar čupao je drveće i odneo krov sa zgrade Doma zdravlja a billo je i oštećenih automobila, objavio je RTS.

Tokom jednosatnog olujnog nevremena koje je zahvatilo Kruševac vetar je čupao stabla iz korena i nosio crepove i lim sa krovova.

Dvojica muškaraca zadobila su lakše povrede, načinjena je znatna materijalna šteta, a polomljene grane i debla mogu se videti svuda po gradu.

Prema dosadašnjim podacima iz kruševačke Bolnice jednom muškarcu je crep pao na glavu, dok je drugi zadobio povredu glave kada je pao na terasi, obojica su zbrinuta i reč je o lakšim povredama.

Nezapamćeno nevreme pogodilo je ariljski kraj, obilna kiša sa olujnim vetrom nosila je sve pred sobom, a grad veličine pesnice opustošio je sela i odneo letinu.

Grad je najveću štetu napravio u ariljskom selu Virovo.

Olujno nevreme praćeno gradom veličine kokošijeg jajeta napravilo je ogromnu materijalnu štetu u selima opštine Požega. Prema rečima predsednika opštine Đorđa Nikitovića najteža situacija je u selima Lopaš, Prilipac, Pilatovići, Gorobilje i Milićevom Selu.

"Nevreme je trajalo skoro 10 minuta bez prestanka, grad je padao takvom silinom da je došlo do oštećenja stambenih objekata i vozila a šteta na poljoprivrednim kulturama je ogromna. Trenutna situacija u selima pogođenim gradom je najblaže rečeno katastrofalna", kazao je za RINU predsednik opštine Požega.

U Srbiji ce danas biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina se očekuje u centralnim i jugoistocnim krajevima, saopštio je RHMZ.

Izvor: tanjug, b92.net