BG: Najavljeno nevreme, sve gradske službe u pripravnosti

Održana je sednica Štaba za vandredne situacije posle koje je naloženo da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Na osnovu upozorenja dobijenog od RHMZ-a da je u Beogradu na snazi narandžasti, a u okruženju crveni meteoalarm, komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda Zoran Radojić održao je vandrednu sednicu štaba i naložio da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.

"Zbog najavljanog nevremena koje se očekuje u Beogradu sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnpsti. Prema prognozi RHMZ-a u popodnevnim časovima očekuju se padavine od oko 20 litara po metru kvadratnom u vremenskom periodu od tri sata. Najavljen je olujni vetar i moguća lokalna pojava grada", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik dodaje da se građanima u ovakvim situacijama preporučuje dodatna pažnja i oprez, kao i da bez preke potrebe ne kreću na put.

"Apelujem na sve građane da prate upozorenja nadležnih službi, da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako se tokom nevremena ipak nađu na njemu da zaustave svoje vozilo na sigurno mesto i na taj način sačekaju da nevreme prođe. Važno je i da tada obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se usled obilnih padavina nakupi veća količina vode, te da se trude da izbegavaju takva mesta", istakao je Radojičić.

On je dodao da je dao nalog svim subjektima zaštite i spasavanja da sprovedu operativne i preventivne mere.

Nadležne službe preduzeće i sve odgovarajuće mere na sanaciji eventualno moguće nastale štete zbog nevremena, saopštio je Beoinfo.