Haos je počeo: Da bi se prešlo 16 km putuje se sat i po

Iako su gužve u saobraćaju počele još juče, poslednjeg radnog dana pred praznike, danas su u punom jeku.

foto: Scott Olson / Staff / Getty images/ilustracija
foto: Scott Olson / Staff / Getty images/ilustracija
.

Velika gužva je na Ibarskoj magistrali, gde su dugačke kolone vozila, a "Blic" prenosi da se od Meljaka do Stepojevca, koji su udaljeni jedan do drugog oko 16 kilometar, trenutno putuje sat i po.

Gužve su i na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije, na izlazu iz Beograda, a počela su zadržavanja i na naplatnim stanicama. Velika gužva je i na beogradski ulicama koje vode ka uključenju na samu Ibarsku magistralu, pa je saobraćaj potpuno zagušen od Vidikovca do skretanja za Barajevo.

U Auto-moto savezu Srbije kažu da su najveće kolone na tri tačke Ibarske magistrale, i to na izlazu iz Beograda kod Orlovace, kod Ljiga i kod Stepojevca, gde vozila bukvalno mile.

.

Kako pokazuje mapa gustine saobraćaja, gužve se stvaraju i u okolini Čačka, a imajući u vidu da se na potezu izmedju Čačka i Požege, kod Ovčar Banje, izvode radovi na putu.

AMSS je saopštio da je zadržavanje na najopterećenijim graničnim prelazima ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za sada od 30 minuta do sat vremena.

To se odnosi na granične prelaze Horgoš s Mađarskom, Batrovce s Hrvatskom i Sremsku Raču s BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržanja su oko 30 minuta, a u AMSS savetuju vozače da koriste alternativne i manje opterećene granične prelaze.

Teretna vozila na Horgošu čekaju na izlaz 360 minuta, na Kelebiji 120 minuta, koliko i na Batrovcima.

Izvor: Tanjug