Info

Potresno: Troje dece danskog milijardera poginulo u Šri Lanki, pre tragedije ćerka objavila dirljivu fotografiju...

Danski milijarder Anders Holh Povlsen (46), objavio je da je troje od četvoro njegove dece poginulo u terorističkim napadima na Šri Lanki.

22.04.2019. - 13:27h | Autor: Jutarnji.hr
foto: Tanjug / AP Photo/Mohammad Sajjad

Danski milijarder je inače vlasnik međunarodnog lanca trgovina odećom Bestseler (sadrži modne marke Vero moda i Džek i Džouns), najveći je deoničar britanske onlajn trgovine ASOS i drugi najveći deoničar nemačke onlajn trgovine Zalando.

Vest je potvrdio i Povlsenov upravnik za komunikacije s javnošću u kompaniji Bestseler. "Nažalost, potvrđujemo tužnu vest. Molimo vas da poštujete privatnost (porodice) i nemamo više komentara", rekao je on.

Jedan svedok napada na hotel u kom su odseli Povlsenova supruga i deca rekao je u nedelju za BBC da je video "Dankinju koja je izgubila troje dece" u bombaškom napadu na hotel Šangri-la. "Rekla je, 'molite se za mene, molite se za mene'", rekao je taj svedok.

Jedna od Povlsenovih kćerki, Alma Storm Holh Povlsen, pre nekoliko dana je na Instagramu objavila fotografiju svojih sestara Astrid, Agnes i Alfred na Šri Lanki. Nije poznato koje troje dece je stradalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 x små ferie basser 🐻

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Prema pisanju Forbsa iz 2018. godine, Povlsen je najbogatiji Danac na svetu i "težak" je 7,9 milijardi američkih dolara. Vlasnik je 89.000 hektara zemlje u Škotskoj, što ga čini najvećim privatnim zemljoposednikom u toj zemlji, prenosi Jutarnji list.