Ispovest devojke koju je u autobusu pretukao čovek od 82 godine: "Rekla sam da se ne ponaša tako, pa je krenuo da me udara"

Mina Kus je kao i svakog dana krenula na posao ne sluteći šta će joj se dogoditi u autobusu na liniji 95.

foto: Prva TV
foto: Prva TV
.

Svi smo bili zapanjeni kada je prošle nedelje devojku u autobusu pretukao čovek koji ima 82 godine, a inače je bivši profesionalni bokser. Ona je bila hrabra i napadača prijavila policiji, a skupila je snagu i da stane pred kamere Prve televizije i ispriča šta se desilo tog prepodneva.

"Pošla sam na posao, čekala sam 95, napadač se u tom momentu šetao po stanici i gunđao jer nije bilo autobusa. Počeo je da viče na vozača, kao i na devojku koja je izlazila iz autobusa. Ja sam ušla iza njega, a on je seo iza kabine vozača. Rekla sam mu da nije neophodno da se tako ponaša. On me pogledao i rekao ‘šta ćeš ti meni da kažeš’ i šutnuo me ispod kolena. U tom momentu sam odcutala. Nakon toga me je udario u ruku, pesnicom u glavu jednom i drugi put ispod oka i pala sam na pod. Tada je počeo da me šutira", opisala je Mina napad.

Iako je pokušao da pobegne, zahvaljujući brzoj reakciji policije, koja se u tom trenutku našla na autuboskoj stanici, osumnjičeni je uhvaćen, međutim, pušten je isti dan, i to zbog toga što je Mina prošla “samo” sa lakšim telesnim povredama.

Za TV Prvu govorila je advokat, pravni zastupnik pretučene devojke, Aleksandra Ilić.

Ona je istakla da u ovom slučaju nikako ne treba stavljati fokus na godine napadača.

"Taj vid agresivnog ponašanja je predstavljao model u tom trenutku, a ne incident ili pojedinačnu situaciju. To je bila serija agresivnog ponašanja - od devojke, preko vozača, do napadnute Mine koju je i pretukao", rekla je.