Jutka potvrdio da podnosi ostavku, naveo razloge

Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka potvrdio je da podnosi ostavku na tu funkciju.

.

On je naveo da se slučaj zbog kojeg mu se sudi i koji se, kako ističe, dogodio pre nego što je postao član Srpske napredne stranke, koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića i za urušavanje SNS.

Jeličić u pismu javnosti, koje je dostavio Tanjugu, navodi da se na taj način obraća "zbog hajke koja je orkestrirano organizovana u poslednjih godinu dana od opozicije i bukača, a koja se koristi isključivo u političke svrhe i protiv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića".

U pismu Jeličić još navodi:

"Podnosim ostavku na funkciju predsednika opštine Brus i vraćam mandat koji sam dobio za poverenika opštinskog odbora SNS u Brusu. Takođe, zamrzavam članstvo u mojoj stranci.

Slučaj zbog kojeg sam na sudu, desio se dok ja još nisam pristupio Srpskoj naprednoj stranci i tada to opoziciji nije bilo zanimljivo.

Problemi su nastali onog trenutka kada sam se učlanio u SNS, jer se ovaj slučaj iskoristio za direktan napad na predsednika države Aleksandra Vučića i urušavanje stranke kojoj pripadam".

Podseća, takođe, da je pet puta izabran za predsednika opštine Brus "na svoje ime Milutin Jeličić - Jutka", na listi sa ljudima koje je isključivo on birao.

"Nisam ja Dragan Djilas koji tuče žene i njihove roditelje, niti sam njegov blizak saradnik poznat po nasilju nad ženama i pozivanju na njihovo silovanje.

Opozicija ovo isključivo koristi da nepavedno oljaga ime predsednika RS i Srpske napredne stranke. Svoju pravdu i istinu dokazaću na sudu", naveo je Jeličić i naglasio da se, do okončanja procesa koji se vodi protiv njega, neće više obraćati javnosti.

Izvor: B92.net