Info

Komemoracija: Porodica i prijatelji opraštaju se od Šabana Šaulića (VIDEO)

U Skupštini grada Beograda 11 časova počela je komemoracija povodom smrti legendarnog pevača narodne muzike Šabana Šaulića.

22.02.2019. - 12:48h | Autor: Novosti
Porodica Šabana Šaulića: supruga Gordana, sin Mihajlo i njegova verenica Danijela Mandic, unuk Luka Adžić, ćerka Sanela i njen suprug Zoran Bata Mirković i ćerka Ilda.
Porodica Šabana Šaulića: supruga Gordana, sin Mihajlo i njegova verenica Danijela Mandic, unuk Luka Adžić, ćerka Sanela i njen suprug Zoran Bata Mirković i ćerka Ilda.foto: Tanjug/Tanja Valič

Među prvima su u veliku salu stigli uplakani Goca Božinovska i Šabanov brat Hasan Dudić, a zatim Sneki Babić, Miša Mijatović, Saša Nikolić, Miroslav Ilić, Dragana Mirković, Zorica Brunclik i Kemiš, Milena Plavšić, Željko Joksimović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Jelena Broćić, Damir Handanović, Vesna Milanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Neda Ukraden, Zlata Petrović, Nada Topčagić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin sa ženom...

Veliki broj prijatelja i članova porodice pevača počeo je već oko 10 časova da se okuplja ispred Skupštine grada Beograda, gde će odati počast nastradalom kralju folka.

Prvo je u dom na Dedinju došao veliki broj Šaulićevih prijatelja, ali su se okupili i svi članovi porodice, a i unuk Luka Adžić je stigao iz Belgije.

U kući je bilo veoma potresnih scena, čuli su se i jecaji, a kada su se članovi porodice okupili, svi su krenuli u Skupštinu grada.
 

Na komemoraciji povodom smrti pevača, sleva nadesno: Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, supruga Šabana Šaulića, Gordana Šaulić, sin Mihajlo Šaulić i njegova verenica Danijela Mandić, unuk Luka Adžić i njegova majka, a Šabanova ćerka Sanela Mirković.
Na komemoraciji povodom smrti pevača, sleva nadesno: Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, supruga Šabana Šaulića, Gordana Šaulić, sin Mihajlo Šaulić i njegova verenica Danijela Mandić, unuk Luka Adžić i njegova majka, a Šabanova ćerka Sanela Mirković. foto: Tanjug/Tanja Valič

Među prvima su na komemoraciju došli Zorica Brunclik i Kemiš, Rade Jorović, Dajana Paunović, Sneki Babić, Bane Ružić, a ćerka Ilda Šaulić došla je vidno potresena.

Podsetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 17. februara u Nemačkoj, sinoć je iz Dortmunda transportovan avionom Vlade Republike Srbije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

U avionu su bila Šabanova deca, Sanela i Mihajlo, koja su istog dana kada je pevač poginuo otputovala u Nemačku. Oni su se tek sada ponovo sreli sa svojom porodicom upravo na aerodromu.

Izvor: novosti