Burno u studiju Prve: "Estrada nije kultura, tražimo otkazivanje manifestacije"

Estradi nije mesto na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Više od 20 glumaca ovog teatra smatra da je odluka da se scena "Rade Marković" ustupi manifestaciji "Balkanske nagrade 2019" poslovno loša jer je to manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa.

foto: Prva TV
foto: Prva TV
.

Zato od upravnika Slobodana Ćustića traže da otkaže gostoprimstvo. Inače, dodela nagrada je zakazana za 21. februar.

Glumci BDDP-a Paulina Manov i Ivan Tomić gostovali su u "Jutru" na TV Prva i rekli da zaposleni u ovom pozorištiu nemaju ništa protiv organizatora ove manifestacije, smao da joj nije mesto u BDP.

"Manifestacija može da se održi na nekom drugom mestu. problem je što estradi nije mesto na scenama pozorišta. Pozorište je ustanova kulture, ima svoj statut, program, repertoar, svoju politiku", rekao je Tomić.

Dejan Jovanović, producent i vlasnik licence "Balkanske nagrade" rekao je da je sala "Rade Marković" iznajmljena, da je prostor plaćen i da mu nije jasno zbog čega se zaposleni tog pozorišta toliko bune.

Na pitanje zašto su odabrali BDP za ovu manifestaciju, i sa kim je pregovarao, on je rekao:

"Dogovarao sam sa pravnicima koji rade u pozorištu. Pregovarao sam sa Goranom Stojiljkovićem (direktor marketinga BDP) iz pozorišta, on me je poslao u pravnu službu. Napravljen je ugovor… Sa njim sam dogovarao oko svega", rekao je Jovanović.