Nema pritvora za Babićevog vozača

Vozač “Koridora” D. S. koji je izazvao nesreću u kojoj je poginula jedna žena, a petoro povređeno, braniće se sa slobode, potvrđeno u Osnovnom sudu Niš.

.

On je ranije saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Tužilaštvo predložilo pritvor do 30 dana, kako D. S. ne bi uticao na svedoke.

Između ostalog, kako saznajemo, Osnovni sud u Nišu svoju odluku je obrazložio da je D. S. uhapšen dan posle nesreće i da je već bio u kontaktu sa svedocima.

"D. S. je imao čitav jedan dan da razgovara i sa Babićem i sa drugima. Zato je sudija odlučila da odbaci predlog o pritvoru. Pored toga, postoji još dokaza koji ukazuju na uzroke saobraćajne nesreće, pa pritvor nije potreban", navode u niškom Osnovnom sudu.

Narednih dana biće saslušani i svedoci Zoran Babić i Aleksandar Luković.

Da podsetimo, objavljen je snimak jedne od kamera sa naplatne rampe Doljevac u trenutku nesreće koju je izazvao vozač direktora Koridora Zorana Babića, na kome se vidi kako dva automobila stoje i čekaju na rampi da plate drumarinu.

Nastradala Stanika Gligorijević i njena sestra koja je teško povređena bile su u Opelu iza sivog Pasata koji je u prvom planu na snimku... A zatim se ogromnom brzinom u njih zakucava Babićeva Škoda Superb koja bukvalno melje auto pred sobom, a drugi gura sa rampe.

Direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić podneo je ostavku na tu funkciju iz, kako je rekao, moralnih razloga.

Izvor: B92.net