Uhapšen predsednik opštine Grocka

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je i zadržan u policiji zbog slučaja paljenja kuće novinara, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić.

.

On je uhapšen zbog sumnji da je povezan sa slučajem paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

“Policija je uhapsila i zadržala predsednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora SNS Dragoljuba Simonovića u vezi sa slučajem novinara Milana Jovanovića“, rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će novinari biti zaštićeni, a da partijska knjižica nikog neće štititi od odgovornosti.

Vučić je podsetio da je Simonović i predsednik opštinskog odbora i član Glavnog odbora SNS.

"Partijska knjižica nikoga neće zaštiti od odgovornosti, novinari će biti zaštićeni, svidelo se to nekome ili ne, a nasilje će biti najoštrije kažnjeno", rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare, po povratku iz Davosa.

"Niko nema pravo da dira novinare, nasilje će biti najstože kažnjeno. Ovo je poruka svima na lokalnom nivou, da nasilje neće biti tolerisano. Više neće biti nekažnjivosti političara, jednom ćemo da prekinemo taj začarani krug“, naveo je Vučić.

Vučić je rekao da je ovo važan dan i da "pokazuje svu našu odlučnost".

"Naš je posao je da kaznimo nalogodavce, posvetićemo se pravdi i vraćanju kontrole u ruke naroda. Niko ne može da bude bahat, da preti, ubija, tuče ljude“, zaključio je Vučić. On je podsetio da je 12. decembra prošle godine došlo do požara na putničkom vozilu mercedes, u vlasništvu supruge Milana Jovanovića, novinara portala "Žig" , koje je bilo parkirano u garaži, pa se požar proširio na garažu i prizemlje.

Uzete su sve informacije i izjave od Milana i njegove supruge i on je istakao da kao jedini razlog napada na njega vidi afere o kojima je pisao u vezi sa Simonovićem i njemu bliskim ljudima.

Vučić je naveo da je u paljenje kuće Jovanovića bio umešan o policajac koji je razgovarao sa Simonovićem, a potom posredovao u angažovanju počinilaca.

"Obećano mu je 1.500 evra, Simonović mu nije dao, pa je policajac morao da da svojih 1.000 evra za izvršenje, ali je ćutao 'zbog zapošljavanja u Grockoj'", rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je 12. decembra 2018. godine "došlo do požara" na automobilu "mercedes" u vlasništvu Jovanovićeve supruge Jele Deljanin, a nakon paljevine požar se proširio na garažu i prizemlje kuće, i da je Jovanović u policiji rekao da kao jedini razlog za paljevinu vidi afere vezane za Simonovića, o kojima je pisao.

Policija je 18. decembra uhapsila neposrednog izvršioca Miroslava Marinkovića koji je priznao da je počinio to krivično delo, a tri dana kasnije je uhapšen organizator Igor Novaković, kao i Bojana Šijaški Cvetković koja je Marinkovića dovezla na lice mesta i posle hapšenja priznala je izvršenje krivičnog dela.

Vučić je naveo da je policajac preneo nalog Novakoviću, a ovaj potom angažovao izvršioce. Predsednik Srbije je naveo da su krivicu priznali policajac, organizatori i izvršioci.

Predsednik SNS-a je rekao da će narednih dana ići u Grocku da "uspostavi kontakt" sa ljudima.

"Ići ćemo u Grocku da vidimo da li ta opština može da funkcioniše, ako ne, neko drugi će da formira vlast ili ćemo ići na izbore u opštini Grocka", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da će se uskoro pokazati da više neće biti nekažnjivosti političara ni iz sadašnje vlasti niti iz bivše vlasti.

"Jednom ćemo da prekinemo to vrzino kolo, taj začarani krug u kojem vrana vrani oči ne vadi. Prekinućemo ga tako što će svi biti jednaki pred zakonom i niko neće biti zaštićen zato što je političar bilo koje boje ili ima bilo čiju partijsku knjižicu", rekao je Vučić.

Portal Žig info je ranije danas na svom Fejsbuk nalogu objavio da bi povod za večerašnje obraćanje Aleksandra Vučića javnosti moglo da bude upravo hapšenje Simonovića.

Kako su naveli, na teret mu se stavlja više krivičnih dela, a medju njima je i sumnja da je nalogodavac za paljenje Jovanovićeve kuće. Informacija o hapšenju potvrdjena Insajderu u Drugom osnovnom tužilaštvu.

"Prema nezvaničnim saznanjima Žig Infa, koje je potvrdilo više izvora, danas u poslepodnevnim časovima uhapšen je predsednik GO Grocka Dragoljub Simonović. Prema istim saznanjima, Simonović je trenutno u policiji (29. novembar) gde daje izjavu. Na teret mu se stavlja više krivičnih dela, među kojim je i sumnja da je nalogodavac za paljenje kuće novinara našeg portala Milana Jovanovića", objavio je Žig info danas oko 18 časova.