Nataša Jović Trivić ovogodišnja laureatkinja nagrade "BREDA KALEF"

Prvakinja Opere, mecosopran Nataša Jović Trivić je ovogodišnja dobitnica operske nagrade Fondacije "Breda Kalef" koja se dodeljuje za najbolje interpretiranu mecosopransku ulogu u prethodnoj sezoni na sceni Narodnog pozorišta. To je ujedno i jedina nagrada za pevačice mecosoranskog faha kod nas, a u konkurenciji su sve domaće i gostujuće pevačice koje u jednoj sezoni nastupaju u operama Narodnog pozorišta.

.

Žiri u sastavu Breda Kalef, Jasmna Trumbetaš Petrović, Dragan Stevović, Vesna Stefanović i Mirko Levi, jednoglasno je odlučio da ovogodišnja Nagrada pripadne Nataši Jović Trivić za ulogu Ulrike u predstavi "Bal pod maskama".

Nagrada će biti uručena u subotu 26. januara uoči predstave "Bal pod maskama" Đ.Verdija (Velika scena, 19 časova). Nagradu, koja se sastoji od Plakete i novčanog dela, dobitnici će uručiti Breda Kalef.

Nataša Jović Trivić rođena je u Banjaluci gde je završila nižu i srednju Muzičku školu. Fakultet muzičke umetnosti upisala je 1992. godine, odsek solo-pevanje, u klasi prof. Radmile Bakočević u čijoj je klasi diplomirala 1996. godine i magistrirala 1999. godine.

Stalni član Opere Narodnog pozorišta je postala 1997. godine.

Na operskim scenama ostvarila je uloge Karmen u operi "Karmen" Ž. Bizea, Šarlotu u "Verteru" Ž. Masnea, u Verdijevim operama "Trubadur" - Acučenu, "Aida" - Amneris, "Bal pod maskama" – Ulrika, "Nabuko" – Fenena, "Rigoleto" – Madalena, u "Đokondi" A. Ponkijelija Lauru, Jokastu u "Edipus Rex" Stravinskog, Olgu u "Evgeniju Onjeginu" Čajkovskog i druge.

Jedan je od osnivača Muzičko opersko teatarske organizacije –MOTO.