Formira se zajednički tim za nacrt zakona o radu

Predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić dogovorili su se danas sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta da se sva sporna pitanja vezana za zakone o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju putem socijalnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca.

.

U današnjem razgovoru Vučića i Dačića sa članovima Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta Ljubisavom Orbovićem, Branislavom Čankom i Nebojšom Atanackovićem zaključeno je da se formira zajednički tim koji će razmatrati nacrt zakona o radu, nakon čega će taj zakon ući u vladinu i skupštinsku proceduru.

Dogovoreno je, takođe, da se na narednoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta raspravlja o predloženim rešenjima zakona o privatizacija i zakona o stečaju, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić: Zakon o radu nije povučen, spremni da razgovaramo

Zakon o radu nije povučen iz procedure, izjavio je vicepremijer Aleksandar Vučih, dodajući da nacrt tog zakona nije bio ni u vladinoj, a kamoli u skupšinskoj proceduri.
"Mi smo samo rekli da smo spremni da razgovaramo o svemu, da nađemo zajednički imenitelj bar kad je reč o nekim pitanjima i to i s radnicima, poslodavcima i sindikatima. Mislim da je to na radost svih građana ove zemlje, da pokušamo da to uradimo u narednih mesec dva ili tri, da donesemo dobar zakon koji će omogućiti lakše poslovanje poslodavcima i normalan položaj radnika koji će biti stimulisući a ne demotivišući", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon razgovora s predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Pitanje Vučiću upućeno je zbog interpretacije nekih medija da je na današnjem kolegijumu Socijalno-ekonomskog saveta doneta odluka o povlačenju Nacrta izmena Zakona o radu, i da će biti formirana nova radna grupa koja će pripremiti predloge izmena tog zakona.

Vučić, koji je prisustvovao kolegijumu SES-a, rekao đe a je njegov predlog bio da se napravi radna grupa.
"U radnoj grupi ćemo učestvovati svi, ljudi su tražili dijalog", dodao je vicepremijer. "Ne mislim da će biti lako da dođemo do kompromisa, ali to će svakako funkcionisati", zaključio je konferenciju za novinare Vučić.