Protest vozača i kontrolora GSP-a zbog učestalih napada

Protest vozača i kontrolora, koji su organizovali sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća zbog učestalih napada na njih, završen je uz poruku da će se pratiti šta se dešava sa njihovim zahtevima i kako se razvija situacija od čega će, kako su najavili, zavisiti i njihovi dalji potezi.

.

"Situacija se pomerila sa mrtve tačke, stvari idu u dobrom smeru"", rekao je predstavnik saobraćjnog sindikata Aleksandar Jokić okupljenima na kraju protesta.

On je rekao da se sprovodi provera video nadzora, da oni uglavnom rade, ali da ih je svega u trećini vozila.

Takođe, je naveo da su na predlog Privremenog veća grada policajci u civilu angažovani da prate dešavanja u vozilima gradskog saobraćajnog na kritičnim linijama.

Jokić je dodao i da su članovi sindikata juče razgovarali sa predstavnicima policije i Privremenog veća grada kako bi se situacija što pre popravila.

Vozači i kontrolori traže uvođenje videonadzora u vozilima, umrežavanje panik tastera sa policijskim stanicama i oštrije kažnjavanje napadača na kontrolore i vozače.

Takvi zahtevi su upućeni ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, ministru pravde i državne uprave Nikoli Selakoviću i predsedniku Privremenog organa grada Beograda Siniši Malom.

Na Zelenom vencu okupilo se oko 200 vozaca i kontrolora sa transparentima i obeležijama svojim sindikata.

Prema informacija, u prošloj godini, bilo je više od 50 napada na vozače i kontrolore.