Info

Merkelova polomila karlicu na skijanju

Nemačka kancelarka Angela Merkel povredila se danas na skijanju u Švajcarskoj i zbog toga je otkazala sve sastanke planirane u naredne tri nedelje, saopštio je danas njen portparol Štefan Zajbert.
06.01.2014. - 14:10h

Zajbert je novinarima rekao da je ona pretrpela prelom karlice i da mora maksimalno da miruje. Prema njegovim rečima, Merkelova će raditi od kuće za vreme oporavka.

Merkelova je pala za vreme Božićnog odmora. Ona je u prvom trenutku mislila da se samo ugruvala, ali se ispostavilo da se radi o delimičnom prelomu, pa sada hoda uz pomoć štaka.
"Kancelarka je, naravno, u stanju da radi i da u potpunosti komunicira", kazao je Zajbert, dodajući da se incident dogodio pri "sporom" skijanju, ali nije hteo da iznese druge detalje, prenose agencije.

Kancelarka je otkazala posetu Varšavi u koju je trebalo da otputuje u sredu ove nedelje i neće primiti novog premijera Luksemburga Ksavijera Betela u četvrtak kako je bilo planirano, istakao je njen portparol.

Ali ona će voditi sastanak vlade u sredu što će biti prvo zasedanje ministara nove velike koalicione vlade njenih konzervativaca i socijaldemokrata koja je formirana prošlog meseca.