Nikolić za Prvu: Ova Vlada je dobra, ali Srbija može da ima i bolju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže za PRVU TV da Srbija može da ima i bolju Vladu. Iznenadila me je rekonstrukcija, imam određene zamerke na pojedine ministre i o tome govorim i predsedniku Vlade i prvom potpredsedniku - formalno, zvanično ništa im još ne zameram, tvrdi Nikolić. Ne dopada mi se kaže predsednik da novi ministri ne prihvataju ništa što su prethodni radili.

.

"Mislim da bi novi izbori opredelili mnogo veću snagu jedne političke stranke, koja bi dala predsednika Vlade. Ovo je bila, šahovski rečeno, iznudica", rekao je predsednik Tomislav Nikolić u izjavi za Prvu srpsku televiziju.

On smatra da trenutni sastav Vlade Srbije može da funkcioniše, ali da je prirodno da najveća politička stranka odredi predsednika Vlade posle izbora.

"Moje mišljenje je da ako postoje nesuglasice onda ne možete da napravite harmoniju između male i velike političke stranke, ako i moć i vlast nisu srazmerne glasovima koje su osvojile na izborima", ističe Nikolić.

On smatra da bi novi izbori išli u prilog i građanima Srbije, jer kako kaže, na vlasti treba da bude onaj koga narod najviše podržava.