Info

Roditelji Tijane Ognjanović preostali novac daju Institutu za majku i dete

Roditelji male Tijane Ognjanović, koja je preminula u Hjustonu ne dočekavši transplataciju srca, 1,6 miliona evra, koliko je preostalo od njenog lečenja, daće Institutu za majku u dete u Beogradu, piše beogradska štampa.
26.12.2013. - 11:58h

Novac će otići na adaptaciju prostora i kupovinu najsavremenije opreme, kao i za edukaciju tri lekara i stomatologa, piše "Blic".

Ognjanovići su juče bili u Ministarstvu zdravlja i ministarki Slavici Đukić Dejanović izneli svoj plan šta će uraditi s preostalih 1.665.000 evra.

"Politika" piše da je porodica Ognjanović predložila u Ministarstvu da novac bude uložen u rekonstrukciju Instituta za majku i dete i to odeljenja namenjenog za postoperativno lečenje malih bolesnika koje treba da se opremi najasavremenijim aparatima.

Ministarka Đukić Dejanović upoznala je Ognjanoviće sa stavovima relevantnih stručnih komisija, njih 30, sa kojima se u međuvremenu konsultovala, kao i sa mišljenjem relevantnih institucija za lečenje dece - Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj ulici i Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić". Prvi su izneli mišljenje gde novac treba da ode, a drugi su uakzali na opremu koja nedostaje, kao i na spisak mališana kojima je neophodno lečenje u inostranstvu, ali ne mogu da odu zbog nedostatka novca.

Građani su za lečenje Tijane koja je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu , uplatili ukupno 2.580.000 evra, a na računu je ostalo 1.665.000 evra.