Svečano otvoren Novogodišnji vašar

Tradicionalni Novogodišnji vašar u Beogradu, 53. po redu je svečano otvoren velikim vatrometom, a prisutni posetioci su posluženi vrućim vinom i rakijom.

.

Ovogodišnji vašar, koji traje do 30. decembra, svoja vrata je prvim posetiocima otvorio još pre podne. Celokupni program vašara u halama jedan, dva i četiri, akcenat ima pre svega na zabavi - luna parku i raznovrsnim programima za decu, ali se tamo mogu kupiti tehnika i nameštaj uz popust.

U Hali jedan nastupa najveći luna park na Balkanu, a deo zabavnog parka, namenjen najmlađim posetiocima, ove godine se organizuje u Hali dva.

Po prvi put je instalisan spektakularni objekat "Duga", visok 29 metara i težak 70 tona, a namenjen je onima koji vole "adrenalinsku" zabavu.

Istovremeno u Hali četiri se nalazi "Avantura park" sa brojnim sportsko-rekreativnim sadržajima i takmičenjima, koja promovišu zdrav način života. Tu su i skejt park, fizičke barijere, stene za penjanje i durgi rekviziti, koji će na Sajmu ostsati do 9. februara, s tim što će posle Nove godine, ulaz biti besplatan.

Na nivou C u Hali dva, odvija se program za decu "Čudesna zemlja"; na otvorenoj tribini održavaju se predstave, igraonice i radionice, a najmađe uveseljavaju klovnovi i mađioničari.

Za to vreme odrasli mogu, na nivou B, uz velike popuste da nabave kućne aparte, televizore, računare i belu tehniku, a u ponudi je i veliki izbor nameštaja po pristupačnim cenama.

Na zatvorenom i otvorenom prostoru razpoređene su tezge sa konditorskim proizvodima, ušećerenim voćem i ukrasima za jelku, dok su restorani i kafići u svim halama i na otvorenom prostoru.

Radno vreme sajma je svakog dana od 10 do 20 sati, cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, a grupne 150. Svaki ponedeljak i utorak biće porodični dani, kada će za cenu od 600 dinara, moći da uđe cela porodica sa troje dece do 16 godina, dok je za decu do sedam godina, ulaz besplatan.