Miškoviću sud odobrio put u London

Specijalni sud u Beogradu odobrio je vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću put u London i privremeno mu vratio pasoš, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

.

"Predsednik sudskog veća odobrio je okrivljenom Miškoviću put u inostranstvo i vratio mu pasoš za tu svrhu", precizirala je za Tanjug portparol suda Dušica Ristić.

Ona je dodala da je odluka o Miškovićevoj molbi da mu se omogući put u London doneta u četvrtak i da je u pitanju put u London. To će Miškoviću biti prvo putovanje van Srbije od kad mu je, krajem jula, oduzet pasoš kao mera predostrožnosti da ne pobegne iz zemlje, jer je protiv njega krivični postupak u toku.

Miškoviću je 14. novembra počelo suđenje zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za više desetina miliona evra. Nakon sedam i po meseci pritvora, vlasnik "Delta holdinga" pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Miškoviću je tada privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeca za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.