BG: Privremeno veće sa DS i bez LDP

Privremeno veće u Beogradu činiće Siniša Mali, Nebojša Čović, Andreja Mladenović, Nikola Nikodijević i Tatjana Pašić, saznaje B92. Mali će biti predsednik veća.

.

U 17h je održana sednica Vlade na kojoj su utvrđeni članovi privremenog organa u Beogradu.

Tako će na čelu prestonice do izbora biti kadrovi SNS bivši gradonačelnik i sada nestranačka ličnost Nebojša Čović, savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali, kao i stranačke ličnosti Tatjana Pašič (DS), Andreja Mladenović (DSS) i Nikola Nikodijević (SPS).

Kako saznajemo, Siniša Mali će biti predsednik Privremenog veća Beograda.

Mesto je nuđeno i LDP-u, ali je ta stranka odlučila da ne učestvuje u radu Privremenog veća Beograda zbog, kako navode u toj stranci, "zatrovane atmosfere i neodgovornog ponašanja Demokratske stranke".

Saopšteno je da će se prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić obratiti novinarima u 18h, po završetku sednice Vlade, dok će sat vremena kasnije vanrednu konferenciju za novinare održati lider DS Dragan Đilas.

Lideri LDP-a i SNS-a Čedomir Jovanović i Aleksandar Vučić razgovarali su danas o privremenom organu, ali se LDP na kraju razgovora Vučiću zahvalio na pozivu da zajedno sa drugim strankama učestvuju u tom telu.

Stranka Čedomira Jovanovića navodi da je atmosfera postala jako loša zbog neodgovornog ponašanja DS-a pa su zato odlučili da ne učestvuju u radu Privremenog veća Beograda jer bi to kako ocenjuju u LDP-u bilo kontraproduktivno.

LDP je optužio DS da je kreirala zatrovanu atmosferu zbog koje je post6alo nemoguće da se uradi nešto dobro, dok za eventualnu saradnju sa SNS-om kažu da se moraju sačekati neki naredni izbori.