Kraj drame u Loznici: Ubio se policajac

Policajac D. M. se ubio kada su specijalci upali u kuću u blizini Loznice u kojoj se on zabarikadirao sinoć, nakon što je pucao u nevenčanu suprugu.

.

Pripadnici specijalnih jedinica su uz suzavac i šok bombe pokušali da izvuku muškarca iz kuće, otvorena je i vatra, a D. M. je pucnjem iz pištolja sebi oduzeo život.

Drama u Lipničkom šoru kod Loznice trajala je još od sinoć, kada je policija opkolila kuću, a pregovarači pokušavali da uspostave kontakt sa muškarcem.

Pregovarački tim Policijske uprave iz Šapca pokušavao je sinoć od 22 sata da ostvari kontakt sa D. M., kako bi se on eventualno predao, a i tokom dana i rodbina je pokušala da ga nagovori da izađe iz kuće.

Kako ništa nije urodilo plodom, oko 15.30h počela je akcija specijalaca, koja je okončana smrtnim ishodom.

Saopšteno je da pripadnici specijalnih jedinica nisu otvorili vatru na D. M. već su ispalili pucnje upozorenja.

Žena koju je nevenčani suprug sinoć ranio, primljena je u Urgentni centar u Beogradu sa povredama glave, podvrgnuta je neurohirurškoj intervenciji i nalazi se u šok sobi, rekao je direktor te ustanove dr Zlatibor Lončar. Više informacija očekuje se tek kada prođu kritična 24 časa od ranjavanja.

Napadač, koji je pripadnik policije zaposlen u Beogradu, sa nevenčanom suprugom ima devojčicu od tri godine koja je na bezbednom.

D. M. se sinoć između 18 i 19 sati posvađao sa nevenčanom suprugom u butiku gde je radila, a zatim ispalio tri metka, rekao je za RTS načelnik PU Šabac Slaviša Spasojević.

"Jedan metak je pogodio ženu u nadlakticu, a jedan u predeo vrata", rekao je Spasojević dodajući da je napadač nakon toga otišao sa lica mesta.

Jutros je potvrđeno da je D. M. pripadnik policije, ali je objašnjeno da nije zaposlen u Loznici već u Beogradu.

Policija je opkolila kuću, ali da od jutros nije bilo kontakta sa naoružanim muškarcem koji je u kući zatvoren od sinoć oko 22 časa.

"Od jutros nismo sa njim bili u kontaktu. On je sam u kući. Kuća je opkoljena i pokušavamo da stupimo u kontakt", rekao je načelnik Policijske uprave u Šapcu Slaviša Spasojević.

Načelnik šabačke policije je rekao da je sinoć bilo kontakata sa osumnjičenim i da on tada nije iznosio nikakve zahteve. Kako je naveo, ranjena žena je van životne opasnosti.

Iako su pojedini mediji javili da su neki od članova njegove ili ženine porodice sa njim u kući, iz policije su jutros potvrdili da je muškarac bio sam.