Info

Nadživeo sedmoro braće i sestara: Umro najstariji muškarac na svetu

Preminuo je najstariji muškarac na svetu - Japanac Masazo Nonaka, star 113 godina, saopštila je njegova porodica. Nonaka je umro jutros u snu u svom domu u Ašoru, mestu sa izvorima tople vode gde njegova porodica drži gostionicu, na japanskom ostrvu Hokaido. Njegova unuka Juko Nonaka rekla je da je umro mirno, prirodnom smrću.
20.01.2019. - 15:21h

"Superstogodišnjak" je u aprilu 2018. dobio potvrdu Ginisove knjige rekorda da je najstariji muškarac na svetu, kada je imao 112 godina i 259 dana.

Rođen je 25. jula 1905. godine i odrastao je u velikoj porodici. On je nasledio svoje roditelje u vođenju gostionice u banji sa termalnom vodom. Gostionicu koja postoji 106 godina vodile su četiri generacije njegove porodice, a sada je vodi njegova unuka Juko.

Juko je rekla da je njen deda izgledao uobičajeno i da je njena starija sestra primetila da ne diše. Porodični lekar ga je proglasio mrtvim.

"Nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Otišao je mirno i to nam je uteha", rekla je ona.

Nonaka, koji je voleo slatkiše, redovno se kupao u termalnim izvorima, po gostionici se kretao u invalidskim kolicima sa svojom karakterističnom vunenom kapom na glavi.

Nadživeo je sedmoro braće i sestara, kao i suprugu i troje od petoro dece.

Izvor: B92, Beta