Info

"Bila je to Vučićeva ideja. Čim sam video da je tu orkestar, znao sam da ću i ja biti deo nekog programa"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić komentarisao je, gostujući u Jutru sa Natašom, posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, indirektan poziv kosovskog predsednika Hašima Tačija Ramušu Haradinaju da ukine takse na srpske proizvode, kao i to da li će biti vanrednih parlamentarnnih izbora.
20.01.2019. - 08:56h

Dačić je napomenuo je predsedavajuća SB Ekvatorijalna Gvineja i da je za sednicu u februaru Kosovo stavljeno na dnevni red. Sednica bi mogla da se održi 7. februara.

Nije međutim želeo da potvrdi da li je Republika Palau još jedna zemlja koja je povukla priznanje Kosova.

"Predsednik Palaua je stigao u Beograd i sutra će se sastati sa predsednikom Vučićem. Ja bih vas zamolio da zaključite sami. Pacoli je pisao predsedniku Palau čim je čuo i ja ne bih da naškodim našim interesima, dajte prvo da završimo posao", naveo je Dačić, dodajući da je moguće da 14. zemlja bude Sent Kits i Nevis, a Srbija je tim zemljama povukla vize.

Dačić se osvrnuo na posetu Putina Srbiji i pesmama koje je pevao ruskom predsedniku. Kako kaže, "Kaljinku" je pevao i u Zapadnoj Evropi i tamo su svi oduševljeni.

"Bila je to Vučićeva ideja. Čim sam video da je tu orkestar, znao sam da ću i ja biti deo nekog programa. Tu je bio Lavrov, koji voli, vežba, napisao je pesmu, himnu MSP Rusije", rekao je Dačić.