Danica Maksimović: "Pitala sam predsednika o nacionalnom priznanju"

Posle šest godina ponovo će se dodeljivati priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi. Ta vest obradovala je umetnike, a nadležni najavljuju da će kriterijumi biti oštriji nego što je to bilo ranije. Međutim, glumica Danica Maksimović postavila je pitanje koji su to kriterijumi uopšte.

.

Ona je gostovala na TV Prva kod Jovane i Srđana zajedno sa savetnikom u Ministarstvu kulture Vladimirom Nedeljkovićem i generalnim sekretarom Kulturno prosvetne zajednice Srbije Živoradom Ajdačićem, gde se ponovo pokrenulo pitanje nacionalnih priznanja za umetnike.

Danica Maksimović uprkos brojnim nagradama i postignućima, nije se našla na spisku umetnika kojima se dodeljuje ovo priznanje. Ona je već ranije govorila o tome i kaže - država je nekome majka, a nekome maćeha.

"Meni je maćeha zato što sam već pet godina u penziji i nisam imala ni priliku da se prijavim kao istaknuti radnik", ističe glumica i dodaje: "Uvek sam pitala o tome, pitala sam predsednika države. To je bilo pismeno, ono za novine. I on je rekao da je to mnogo teško pitanje."