Besplatan program obuka za preduzetnice: Kako da pokreneš i vodiš sopstveni biznis

U Source Hubu u Malom Iđošu, tokom novembra i decembra 2018. godine, biće održana Biznis akademija - kombinovani program radionica i predavanja gde će izabranih 10 učesnica proći kroz intenzivan program besplatnih obuka. One će biti osposobljene za pokretanje i vođenje sopstvenog biznisa, kao i pronalaženje izvora finansiranja.

.

U Malom Iđošu, u petak 26. oktobra otvara se Source Hub, jedinstven coworking prostor na kom će posetioci moći da rade, odmaraju se ili uživaju u predivnom seoskom ambijentu koji će vas inspirisati za nove poslovne poduhvate. 

Upravo tim povodom, tokom novembra i decembra 2018. godine, biće održana Biznis akademija - kombinovani program radionica i predavanja gde će izabranih 10 učesnica proći kroz intenzivan program besplatnih obuka. One će biti osposobljene za pokretanje i vođenje sopstvenog biznisa, kao i pronalaženje izvora finansiranja.

Biznis akademija je deo projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“. Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

U program je uključena mreža iskusnih predavačica koje su i same preduzetnice.

Obuka obuhvata sledeće teme:

- Business Model Canvas; Formiranje biznis ideje ili razvijanje već postojeće ideje.

- Osnivanje firme, poreske i druge obaveze preduzetnika prema državi

- Finansijsko planiranje, praćenje prihoda i rashoda. 

- Izvori finansiranja, mogućnosti finansiranja.

- Marketing, (lični) brending.

Uslovi prijavljivanja za Biznis akademiju

Na Biznis akademiju mogu da se prijave žene od 18 do 35 godina starosti koje ispunjavaju sve sledeće uslove:

- imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine;

- imaju definisanu biznis ideju, proizvod/uslugu i koje razmatraju ulazak u preduzetništvo ili su tokom 2018. pokrenule/registrovale svoj posao;

- koje su u mogućnosti da prisustvuju obukama koje će se održati 10. i 11. novembra; 23, 24. i 25. novembra i 8. i 9. decembra.

Rok za prijavu je nedelja, 28. oktobar 2018. do 23:59 časova.

Više informacija i formular za prijavu možete naći OVDE.