Radnici fabrike "Milan Blagojević" protiv emisije "Život priča": Novinarka Prve sa lica mesta!

U fabrici “Milan Blagojević” iz Lučana organizovan je protest protiv Tatjane Vojtehovski i emisije čiji je ona autor “Život priča”. Sa lica mesta, u emisiju “150 minuta” javila se novinarka Prve televizije Jelena Nikolić koja je razgovarala sa portparolom fabrike Milke Jovanović Božić.

.

Portparolka sindikata čiji radnici danas protestuju kaže za TV Prva da više od godinu dana slušaju priče o fabrici i da im je dosta toga. Takođe ističe i da današnji protest ispred fabrike nije uperen protiv autorke emisije "Život priča" i TV Prve već prema lažima koje se uporno iznose u toj emisiji.
Na pitanje na osnovu čega tvrdi da je ono što je u emisji izneseno laž, portparolka sindikata kaže - na osnovu toga što su radnici koji danas protestuju bili živi svedoci onoga što se dešavalo. Međutim, na konstataciju da se nije dogodio jedan akcident već tri, portparolka sindikata kaže da je u poslednjem slučaju reč najverovatnije o kvaru prese i da je povređen radnik, kao i da verovatno do toga ne bi ni došlo da je poštovao proceduru.

Tvrdi i da sindikat poseduje sva potrebna dokumenta u vezi prethodnih slučajeva, a na pitanje zašto njihovu stranu priče nisu izneli u emisji u koju su bili pozvani, ona kaže da predstavnici fabrike jesu bili pozvani u emisiju ali da im je Ministarstvo odbrane naložilo da o slučajevima koji se nalaze pred istražnim i pravosudnim organima ne smeju da govore u javnosti.

Predstavnici fabrike, kako kaže, jesu govorili za druge medije, ali o svemu samo ne o tim slučajevima.

Na pitanje da prokomentariše stav njenog kolege iz fabrike koji je pozvao na hapšenje Tatjane Vojtehovski, kaže da je u pitanju njegov lični stav, iznet na Fejsbuku i da se nikako ne radi o stavu fabrike i sindikata.

.

Sreda, 17. oktobar u 22:00