Uhapšen "malčanski berberin" zbog proganjanja žena

N. J. (45) iz okoline Niša uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje. Reč je o "malčanskom berberinu"

.

Pripadnici MUP, SBPOK, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su N.J. (45) iz okoline Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje.

Osumnjičeni se tereti da je sa svog profila na društvenoj mreži „Fejsbuk“, a preko aplikacije „Mesindžer“, u dužem vremenskom periodu slao poruke većem broju ženskih osoba u kojima ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu, saopštio je MUP.

N.J. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako prenose pojedini mediji, reč je o takozvanom "malčanskom berberinu", Ninoslavu Jovanoviću koji je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja devojčice i pokušaja silovanja druge. Iz zatvora je pušten u januaru.

Mediji su pisali o pretnjama i seksualnom uzmnemiravanju "bivšeg berberina" - takozvanog malčanskog berberina.

"To je čovek koji je u januaru izašao sa odsluženja zatvorske kazne koju je služio zbog izvršenog krivičnog dela silovanja i zbog činjenice da se pojavila informacija o mogućim pretnjama u skladu sa nadežnim višim tužilaštvom izvršen je pretres i njemu je juče određeno zadržavanje, zbog dela krivičnog dela proganjanja", rekao je direktor policije Vladimir Rebić za RTS.

Izvor: b92.net, rts