Ekskluzivni dokumentarni film iz Rusije „Govorit Moskva“

Sve o susretu dva predsednika!

.

Novinarka i urednica vesti Prve televizije Nevena Madžarević boravila je se u Moskvi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Informativna redakcija Prve zabeležila je u formi dokumentarnog filma „Govorit Moskva“ sve o odnosima Vučić - Putin, Srbija - Rusija, kao i o kulturnoj saradnji dve zemlje.

„Bila sam nedelju dana u Moskvi gde mi je poseta predsednika Aleksandra Vučića Vladimiru Putinu bila povod da uradim dokumentarac o tome šta su Rusi Srbima i Srbi Rusima. To je priča o odnosu dve zemlje kroz vizuru dva državnika, običnih ljudi i našeg najpoznatijeg glumca u Rusiji, nezvaničnog ambasadora srpske kulture Miloša Bikovića. Želeli smo da istražimo da li su Rusi svesni naše fascinacije tom zemljom i koje sve predrasude Srbi imaju o svojoj 'pravoslavnoj braći'. Ovo će bila prilika za gledaoce da se upoznaju sa tim kako izgleda organizacija jedne ovakve posete iznutra, kako izgledaju svi diplomatski protokoli, bezbednosne kontrole“, kaže autorka filma Nevena koja je tokom snimanja spojila u Puškin kafeu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Bikovića, srpskog glumca i zvezdu ruskih filmova: „Moja ideja je bila da Miloš Biković kao najpoznatiji srpski umetnik u Moskvi bude deo ovog filma tako što će čitati odlomke iz knjige Dušana Kovačevića u kojima pisac govori o srpskim predrasudama prema istoku i zapadu.

Ali onda je taj deo snimanja bio najzabavniji, jer je to kafe u kojem svoje stolice imaju svi poznati koji su ga ikada posetili. Tako da možete da sedite na stolici Anđeline Džoli, Entoni Hopkinsa ali i Mila Đukanovića. Predsednik je bio ubeđen da će stolicu dobiti Miloš, ali će ipak posle snimanja našeg filma svoju stolicu dobiti on“, otkriva Nevena neke od zanimljivih detalja iz dokumentarne emisije. 

Nedelja, 14, oktobar u 18.45h (R)