Info

Avion izguran, aerodrom otvoren, počelo ukrcavanje putnika

Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren je za saobraćaj, što je prethodno i najavio generalni direktor aerodroma Saša Vlaisavljević, a počelo je i ukrcavanje putnika.
12.09.2018. - 11:48h
Foto screenshot prva tv
Foto screenshot prva tv

Egipatski avion uklonjen je sa piste, koja nije oštećena, kako je rekao Vlaisavljević.

On je naveo da nema detaljne informacije o tome šta se događalo u jutarnjim satima kada je egipatski avion sleteo na “Teslu”, ali da će naknadno sve informacije da budu dostupne.

“U pitanju je tehnički problem. Želeo bih da se zahvalim svima, državnim organima, našim operativcima. Uspeli smo da u rekordnom roku saniramo ovo. Pista nije oštećena, u toku je čišćenje. Bezbednost je za nas na prvom mestu, a aerodrom će da bude otvoren kad budu ispunjeni svi bezbednosni uslovi”, rekao je on.

Podsetimo, aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunoj blokadi od jutros u 4:11, kada je zbog puknutih guma pistu oštetio jedan egipatski avion. Ni jedan avion nije od tada ni poleteo niti sleteo s beogradskog aerodroma.

Iako je u početku na aerodromu rečeno da će se pista osposobiti za oko dva sata, kada se očekivalo i da polete odloženi letovi, to se nije dogodilo i kasnije je sa aerodroma saopšteno da njihove službe rade sve što je u njihovoj moći da se aerodrom osposobi za poletanja i sletanja.

Kako je rekao direktor aerodroma, očekuje se da se to dogodi za oko 5 do 10 minuta, a avion koji je primećen da kruži iznad dela Srbije, odnosno Divčibara, najverovatnije će biti prvi avion koji će sleteti kada se aerodrom otvori. Reč je o avionu s Krita koji očigledno čeka dozvolu za sletanje.

Izvor: b92.net, prva tv