Otvaranje aerodroma za pet minuta! Jedan avion već kruži iznad Divčibara, čeka sletanje (FOTO)

Direktor aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević rekao je da će aerodrome biti otvoren uskoro i da pista nije oštećena. Egipatski avion izguran sa piste.

.

On je naveo da nema detaljne informacije o tome šta se događalo u jutarnjim satima kada je egipatski avion sleteo na “Teslu”, ali da će naknadno sve informacije da budu dostupne.

“U pitanju je tehnički problem. Želeo bih da se zahvalim svima, državnim organima, našim operativcima. Uspeli smo da u rekordnom roku saniramo ovo. Pista nije oštećena, u toku je čišćenje. Bezbednost je za nas na prvom mestu, a aerodrom će da bude otvoren kad budu ispunjeni svi bezbednosni uslovi”, rekao je on. 

Podsetimo, aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunoj blokadi od jutros u 4:11, kada je zbog puknutih guma pistu oštetio jedan egipatski avion. Ni jedan avion nije od tada ni poleteo niti sleteo s beogradskog aerodroma. 

Iako je u početku na aerodromu rečeno da će se pista osposobiti za oko dva sata, kada se očekivalo i da polete odloženi letovi, to se nije dogodilo i kasnije je sa aerodroma saopšteno da njihove službe rade sve što je u njihovoj moći da se aerodrom osposobi za poletanja i sletanja.

Kako je rekao direktor aerodroma, očekuje se da se to dogodi za oko 5 do 10 minuta, a avion koji je primećen da kruži iznad dela Srbije, odnosno Divčibara, najverovatnije će biti prvi avion koji će sleteti kada se aerodrom otvori. Reč je o avionu s Krita koji očigledno čeka dozvolu za sletanje.